my sweet supporters..^_~

Thursday, 29 December 2011

celcom bagi ak RM5k.. !!

Assalamualaikum.. ^^

Haa ..!! Ap cam krang.. !! Sure trkejutt gler badak an. ??
Apasal lak tetiber aje celcom nak bg ani RM 5 k..
kononnyer ad cabutan brtuah dan nombor ani TERPILIH.. !! walamak..mmg bertuah lar nombor clcom ani..tak sia2 ani stia ngan nombor tuh sjak 2008 ag..

Wohoooo... 5k beb.. !! Leyh kuar motor sebijik.. !!
Ish.. tolol lar sape yg tolak rezeki nieyh..


sekadar gmbar hiasan.. ;)

Erk.. Tolol..??
Oke.. mmg ani tolol.. sbab ani tolak mntah2 jer rzeki yg tetibe trun dari langit ke 17..(aik,ade ker..??)
Nak tahu sbb ap..??

1) Sebab owg yg kol ani tuh gne PRIVATE NUMBER.. sekali lagi ani repeat PRIVATE NUMBER.. !!! klu betol ani mnang cabutan, why not gune nombor yg boleh dihubungi semulakan.. ??(Nampak beno nipunyer)

2) Ani akan dapat RM5 k melalui ATM SAHAJA.. Tak boleh mbik by hand.. !! Why? Sebab owg tuh ckap, klu gne ATM baru ad evidence that i done take dat money.. Aik, lau ani mbik by hand tak der bukti ker..?? (sudah mule nampak pnipuannye)

3) Owg tuh mnx no yg ade dekat Kad Bank Islam ani IMMEDIATELY.. ! Tak boleh tangguh2..!! sebab katenyer t ani tak dapat duit RM5k yg dijanjikan..(tak heran pown; p)

4) Biler my mum said nak cnfirmkan dgan celcom centre tntg hal ini, owg tuh ckap tak perlu sbab celcom pusat dgan clcom cnter LAIN..(katenye owg tuh dari celcom pusat)..celcom centre dgan clcom pusat lain ker..?? yg ani taw hnye ad 1 jer syarikat clcom dlam Malaysia.. then, yg bnyak2 tuh cume cawangan but still cme from the same cmpany.. (betol kan?)

Mule2 dgar owg tuh ckap ani dapat RM5 k, trkejut gajah lar.. Maunyer idak.. Tetibe jer ani bleh dapat RM5k.. Biar betol.. Sedangkan ani tak pernah join ap2 cntest or lucky draw sbelum nieyh..
Yg ada hnyalah cntest n GA dlam blog ini..   Eh, ade ker bloggers yg baik hati nak bg ani RM5 k..???
Fuhh, lau ade mmg ani syg ketat2 lar sama itu bloggers..ehek.. !!

P/S : Jangan cepat terpedaya dgan sgala helah dan penipuan oleh org yg tak dikenali.. Sbagai cntoh, lau jd cam ani yg owg tuh konon2nyer datang dari Celcom Cntre, krang kene kol clcom dlu utk wat cnfirmation..Kalau betol, means krang adalah org yg pling beruntung sbab dapat duit free2 aje tnpa mlakukan sbarang pekerjaan.. Yahoo.. !!

Then, jangan mudah bagi no akaun, password atau no yg ade dekat Kad Bank korang..! Sebelum ambil ap2 tndakan, bncang dlu ngan parents or org yg lbih tua spaya krang tak jd Mangsa Kehilangan Wang Tunai dalam Bank oke.. !!

..SUDA BACE..?? COMMENT LAR SIKIT..^_^

12 suka bagi nasihat kat ani:

FarahNazurah said...

eh same. fara pun dapat tadi. tapi terus delete msg tu. takde maknenye nak caye :P

hunny bunny said...

@FarahNazurah

aah.. !!btol2..jgn caye diowg tuh.. kelentong pndai..huhu

Teenager Housemaid said...

org skrg mcm2 beno nak nipunya..haih,,,

hunny bunny said...

@Teenager Housemaid

thats a true world..just be careful oke sygs.. !; )

mumui said...

tipu semata2...kekeke

zahidahwahid said...

macam2 cara nak menipu sekarang ni...
salah satu contohnya http://www.zahidahwahid.com/2011/11/3918/

hunny bunny said...

@mumui
huhu..jdikan ia sbagai pngajaran k.. ;)

hunny bunny said...

@zahidahwahid
tq..i.allah ani akan luangkan mase utk bace..; )

Eirma Rohayu said...

aku pun kena camtu weyh, masa birthday aku aritu pulak tu. damn. aku dpt 7k katenye. idiot gile org tu. aku pun persoalkan camtu. aku tipu kate takde kad atm, then dye mintak alamt rumah aku. dye kate kalo dye tipu, dye bg no fon n no ic dye. PENIPU je tu. Nama dye Ibrahim or what so ever jela. aku pun dah lupa.

hunny bunny said...

@Eirma Rohayu
ibrahim tuh nak dtg mminang ko agaknye smpai nak mnx alamat rumah berbagai..haha

Eirma Rohayu said...

kuaja giler! taknak aku nama tak glamer lgsg, ibrahim hashim kat taiping, wat perkhidmatan angkut sampah, dah la ckp slang cina, tp kate nama ibrahim, baru masuk islam kot. hahahaha.

hunny bunny said...

@Eirma Rohayu
hahaha..berahim lee choi kang agaknyer..kehkeh