my sweet supporters..^_~

Tuesday, 1 May 2012

Come back..

Assalamualaikum..


Sekejap muncul,sekejap hilang..sekejap mncul, skejap hlang.. Ini la realiti yg hrus dterima oleh blogger yg ksuntukan masa sntiasa..hehe..


Sudah mjadi lumrah kehidupan manusia..apabila tibe nye mood M.A.L.A.S, maka snyap sunyila blog ini dri sgala cerita.. Dgan kuasa allah s.w.t , maka mood yg dulunye sntiasa M.A.L.A.S bertukar R.A.J.I.N wlaupun brada di hiruk piruk sgala bnyi prmainan yg datangnye dri PC sbelah mnyebelah.. Namanye pown CC atau dkenali sbagai CYBERCAFE.. Pergila mana2 CC sekalipun, majoriti pgunjung psti dimonopoli oleh insan yg brnama LELAKI.. Ap lagi yg dibuat oleh mreka..?? (hanya mampu senyum)..


Gelaran sbagai mahasiswi sdah hlang sjak berakhirnya final exam last month.. Result pown sdah kluar dan Alhamdulillah...Syukur sgat2.. Tak prnah brmimpi bleh dpatkan rsult cm tu..Dalam kpala trbayang macam mana la raut wajah  mak dan ayah bler ani bg krtas ptih yg terisi dgan rsult last sem.. Syukur... Alhamdulillah..dan syukur.. Terima kasih allah...  I2 aje yg mmpu ani ucapkan.. ; )






Walaupun rase bahagia msih brsisa, tp khidupan sbagai seorang pekerja ttap prlu dteruskan.. Hanye bkerja di tmpat biase yg mnjadi buah mlut mnusia yg brfikiran negatif.. "Tak standard".. "Gaji tak seberapa"... Ape lar yg dihebohkan..?? Suke hati ani lar nak keje kat mane pown kan..huhu


Baru bberapa mggu keje, rse badan da lmbik smacam.. Mgkin ta biase bkerja 8 jam brturut2.. Sbagai plajar kbiasaannye sblum zuhur msti tdur dlm bberapa mnit atau jam.Then baru p kelas mcm biase.. Tp ble da keje..  nak mmpus tdo..?? Tak psal2 aje kne fire.. !! Haha..


Sekian sahaje.. ^_^
..SUDA BACE..?? COMMENT LAR SIKIT..^_^

Tuesday, 31 January 2012

♥ Kantoi Yang Paling malu ♥

Assalamualaikum..^^

Aku baru kahwin & duduk dgn bini aku berdua. Aku ni ada tabiat suka mkn telur rebus. Tak tau la kenapa, sedap agaknya. Sejak aku kahwin , tabiat tu kurang sikit sebab bini aku masak sedap2 tapi dah lame jugak lah aku tak pekena telur rebus ni.

So, ceritanya bulan lepas balik dari kerja, kereta aku rosak, aku call bini aku dan cakap aku balik lambat sebab kena menapak.... Sebab lapar sgt , otw tu, aku singgah kedai makan , ada telur rebus ! apelagi , aku makan nasi dengan telur rebus lah dan order lagi buat ratah. Sebelum balik aku bungkus lak, wat makan smbil berjalan balik. kenyang yg amat, maklumlah balas dendam sebab lama tak makan.

Buka je pintu rumah, bini aku ckp "abg, ada 'surprise'.." smbil sengih2 dia tutup mata aku and ikat dengan kain hitam and pimpin aku ke meja makan. Aku pun duduk, dia siap pesan jgn try2 nk buka ikatan. Aku nak gi toilet sebab perut start buat hal, tp malas nak spoilkan 'surprise' bini. Aku pun tahan je le dulu .

Tetiba telefon bini aku berbunyi, dia angkat dan pergi jauh dari meja. Aku agak jelah , sampai ke dapur rasanya dia pergi. 'Peluang ni !', aku pun kentut sebab dah dari tadi aku tahan . bau boleh tahan sebab makan banyak telur . ok, lagi sekali.. aku pun angkat sebelah punggung dan lepas lagi satu das! PRUTT! bau memang tak hingat, aku pun tak tahan.. lama plak bini aku ni, aku tak sabar nak tahu surprise dia. Aku rasa nak kentut lagi.. aku bangun, tonggeng dan PROTT!!.. fuhh lega. bau macam bangkai.. dekat 2,3minit baru bau hilang..

Pastu bini aku datang & mintak maaf sebab lmbt, dia pun jerit 'SURPRISE!! HAPPY BIRTHDAY ABG!!' Lupa pulak hari ni bday aku, dia suh aku buka kain pnutup mata, aku buka.. mulut aku terus melopong..
ya allah, malu nyer.. mane nak sorok muke "aku"  nieyh

ALAMAK!!! aku tengok merah padam muke bapak dan mak mertua aku, adik2 ipar aku, duduk keliling meja makan. Bos dan jiran sebelah rumah aku pun ade?! Aku nak cover malu, aku pi la tanya bapak mertua aku, 'dah lama ke pak smpai?' Slamber je bapak mertua aku jawab , '"dah lama, sbelum kentut pertama lagi!!"
NOTA KELI: Bayangkan anda di posisi "AKU"..?? Ape yg anda akan buat..?? Hehe.. Malu beb.. !!

..SUDA BACE..?? COMMENT LAR SIKIT..^_^

Sunday, 29 January 2012

HIDUP TANPA HANDPHONE

Assalamualaikum..^^

Hidup tnpa yg ter"sayang" , ape perasaan anda..?? Cnfirm rase BUHSAN gler, SUNYI, MENDAP dan yg bertambah haru perasaan RINDU seRINDUnya.. !!(walamak, macam bru lepas "CLASH" pulak.. ! hehe)

Kalau anak kucing tak bleh hdup tnpa ibu nye ( ye lar sape yg nak menyusukan anak kucing tuh kan.. Bukannye kturunan kucing nieyh ada ibu susuan pulak..) ,  sama gak mcm ani yg tak bleh hdup tnpa yg TERSAYANG( Handphone lar tuh.. ) ..

TERSAYANG lar sangat..  Ceyh, sape lagi penting..?? HANDSET burok kamu ker or FAMILY kamu..??
Eh, mesti lar  FAMILY.. Giler tak sayang FAMILY.. Haiwan pown pndai syag family diowg.. Macam kucing tuh.. Tapi diowg kenal ker adik beradik, sepupu sepapat diowg..?? Tak pernah pown nampak diowg pegi beraya sama2..hehe

Dah merapu banyak sangat.. ! Ini lar jadinya klu diri sendiri tu hmpir mendekati pnyakit ALZHEIMER (Ouch, simpang malaikat 44.. Minx dijauhkan !! ) Handphone sndiri pown lpe nak bawak.. Ingat IPOH ke ARAU tuh dekat sangat ker nak patah balek semata2 kerana HANDPHONE buruk kamu tuh.. Aish, mmg 100% salah ani pown  sbab terlampau EXCITED nak balek Arau smpai abis sume barang nak ditinggalkan.. Eh2.. tak de maknenyer nak excited lebih balek Arau.. Klau bkan disebbkan SEGULUNG DIPLOMA, tak hingen nyer ani nak pegi Arau tuh..^_~

Handphone tarak, Sim card pown confirm2 lar tak de kan.. So macam mana nak berkomunikasi dgan org jauh nieyh..?? Waa.... Siyes trasa betol KETIADAAN handphone.. Tunggang langgang, Haru Biru semua ada.. Nak tgok jam, jam tgan pulak dah kene campak lombong.. Nak bgun subuh pown trpaksa pnjam phone r.mate.. Naseb baik die ade 2 phone.. Boleh lar, pnjam sat wat kejut subuh..Nak kuar pown kene ajak member teman.. Aish, mcm budak2 plak..Ye lar kang tetibe kene culik kat sini amacam.. Kalau ade phone, bleh gak ani  kol police ker ambulance ker kan.. Tak kan nak gne PUBLIC PHONE.. Wujud ag ker..?? Kalau wujud pown ntah bleh gne atau tak..Huahua..

Suruh emak pos, mak cakap org pos bg taw risiko tanggung sndiri.. !! Adei, niey yg tman lomah nieyh.. Mmg lar handphone tman tak brapa nak canggih mcm krang2 sume.. Tapi tman beli gne duit sndiri tuh.. Ingat senang ker nak kumpul duit zaman skarang..? Susah2.. Alih2 mak soh beli lain aje.. Sim card pown kene beli baru gak.. Aish, alamatnye sunyi phone nieyh tak der sape nak mengacau teman..hehe

Pengajarannye kat sini, HANDPONE kene gantung kat leher selalu.. Confirm 250% tak kan tertinggal lagi..; )

NOTA KELI: Baru pagi tadi dapat sms yg mengatakan p.long ani telah kembali ke rahmatullah.. Mohon semua berbesar hati menyedekahkan AL-FATIHAH buat arwah.. Semoga arwah ditempatkan di kalangan orang2 yg soleh.. AMIN..











..SUDA BACE..?? COMMENT LAR SIKIT..^_^

Thursday, 12 January 2012

AKU TELAH DIJODOHKAN..

Assalamualaikum..^^

Terkezzut kan bler dpat taw ani tlah dijodohkan..??
Actually ani pown trkejut gak..
Tak ada hangin, Tak ada ribut, tertiber aje dpat taw ani telah dijodohkan.. !!
Mule2 rase cam nak nanges jer bler dpat taw bnda nieyh..
Ye lar, ani blom lagi abis dip. tak kan tetiber aje nak kene KAWEN..
Ish, seram sejuk plak bler pk bnda nieyh..
Wah, nak lari rumah lar.. !!! Boleh tak.. ??


Eh, eh..!! Buang tabiat ker ape kamu nieyh Hanie.. ??
Rileks2.. Jangan buat keputusan tergopoh-gapah.. 
Sabaq dulu.. 

Meh kiter tengok bawah nieyh..^_^


Haha... Kan dah termalu sndiri.. Menggelabah tak tentu pasal..
Cakap psal kawen dah nak lari.. Ape lar..Close minded btol..hehe


Korang..! Korang.. !Bace ayat kt gambar tuh..
Korang telah dijodohkan oleh Allah taala sewaktu korang berumur 4 bulan sejak dalam kandungan ibu lagi.. So kenapa perlu risau tntang jodoh..?? 

Sape dia? Asal mane? Keje ape? Umo berapa? Semua sdah dtentukan sjak azali lagi.. Tak perlulah tergopoh-gapah dalam soal jodoh nieyh.. Allah taala mengetahui ape yg terbaik dan tak baik utk smua hamba2Nya..

Jangan lar bler putus cinta aje dah mule rase hdup nieyh kosong.. Hidup nieyh terumbang-ambing.. Hidup nieyh dah tak ade makna apa2.. Salah tu.. !! Mane taw Allah taala mempertemukan korang dengan orang yg salah sebelum mmpertemukan krang dgn ory yg BENAR.. Orang yg benar2 akan mnjadi TEMAN HIDUP korang.. i.allah..^_^

NOTA KELI: Semoga krang dpertemukan dgan insan yg dpat mmbimbing krang ke jalan kebenaran..Amin..

..SUDA BACE..?? COMMENT LAR SIKIT..^_^

Wednesday, 4 January 2012

MY SPACE ape kabar..??

Assalamualaikum..^^

Terkezzut bler bkak blog ari nieyh.. Cadangnye mahu melawat balik blog kwn2 bloggers yg telah mmbazirkan masa berharga diowg utk melawat blog ani nieyh.. Tetiber tgok kt shoutmix......

Jeng.. Jeng..

Shoutmix bagi pesanan:
Shoutmix free plan is currently unavailable ..(tengok kt sidebar oke.. )

Haa... Mbik kau.. !! Padan mke ..!! Saper soh tak tkar dulu an..??
Itulah padahnyer suka wat keje bertangguh.. Dah mnyesal tak sudah..huhu(kepada para bloggers yg dah tggalkan jejak kt shoutmix tp ani tak BW blek, im sorry..ani tak smpat bace pesanan ikhlas dari krang: (..)

Eh, dah lari tajuk plax.. Ap ke halnyer tajuk psai MY SPACE, tetiber isi psai SHOUTMIX..??
Ops, itu bkan isi tp pendahuluan.. (Cnfirm essay ani kantoi..haha)

ikhlas dari mr.google^^

Ntah kenapa malam nieyh rase rndu plak kt MY SPACE..
mybe dah rase bosan dgan MUKA BUKU kowt..hehe

Ap kabar agaknye MY SPACE kan..?? Wujud lagi ker..?? Agak2 user MY SPACE setaraf dgan MUKA BUKU ker skarang..?? Dulu kemain famous nyer MY SPACE nieh.. Bler tanye aje, sume ada account MY SPACE.. Biler MUKA BUKU wujud, abih sume user MY SPACE beralih hati.. Eh, mmg lar org zaman skarang nieyh cpat bebenor berubah hatinye.. Ape ke hE(hal) ntah..??

NOTA KELI: Tetiber rase mnyesal off acount MY SPACE.. Kalau dak, boleh lar jenguk2 bler rindu mnjelma.. He.. He..



..SUDA BACE..?? COMMENT LAR SIKIT..^_^