my sweet supporters..^_~

Sunday, 29 January 2012

HIDUP TANPA HANDPHONE

Assalamualaikum..^^

Hidup tnpa yg ter"sayang" , ape perasaan anda..?? Cnfirm rase BUHSAN gler, SUNYI, MENDAP dan yg bertambah haru perasaan RINDU seRINDUnya.. !!(walamak, macam bru lepas "CLASH" pulak.. ! hehe)

Kalau anak kucing tak bleh hdup tnpa ibu nye ( ye lar sape yg nak menyusukan anak kucing tuh kan.. Bukannye kturunan kucing nieyh ada ibu susuan pulak..) ,  sama gak mcm ani yg tak bleh hdup tnpa yg TERSAYANG( Handphone lar tuh.. ) ..

TERSAYANG lar sangat..  Ceyh, sape lagi penting..?? HANDSET burok kamu ker or FAMILY kamu..??
Eh, mesti lar  FAMILY.. Giler tak sayang FAMILY.. Haiwan pown pndai syag family diowg.. Macam kucing tuh.. Tapi diowg kenal ker adik beradik, sepupu sepapat diowg..?? Tak pernah pown nampak diowg pegi beraya sama2..hehe

Dah merapu banyak sangat.. ! Ini lar jadinya klu diri sendiri tu hmpir mendekati pnyakit ALZHEIMER (Ouch, simpang malaikat 44.. Minx dijauhkan !! ) Handphone sndiri pown lpe nak bawak.. Ingat IPOH ke ARAU tuh dekat sangat ker nak patah balek semata2 kerana HANDPHONE buruk kamu tuh.. Aish, mmg 100% salah ani pown  sbab terlampau EXCITED nak balek Arau smpai abis sume barang nak ditinggalkan.. Eh2.. tak de maknenyer nak excited lebih balek Arau.. Klau bkan disebbkan SEGULUNG DIPLOMA, tak hingen nyer ani nak pegi Arau tuh..^_~

Handphone tarak, Sim card pown confirm2 lar tak de kan.. So macam mana nak berkomunikasi dgan org jauh nieyh..?? Waa.... Siyes trasa betol KETIADAAN handphone.. Tunggang langgang, Haru Biru semua ada.. Nak tgok jam, jam tgan pulak dah kene campak lombong.. Nak bgun subuh pown trpaksa pnjam phone r.mate.. Naseb baik die ade 2 phone.. Boleh lar, pnjam sat wat kejut subuh..Nak kuar pown kene ajak member teman.. Aish, mcm budak2 plak..Ye lar kang tetibe kene culik kat sini amacam.. Kalau ade phone, bleh gak ani  kol police ker ambulance ker kan.. Tak kan nak gne PUBLIC PHONE.. Wujud ag ker..?? Kalau wujud pown ntah bleh gne atau tak..Huahua..

Suruh emak pos, mak cakap org pos bg taw risiko tanggung sndiri.. !! Adei, niey yg tman lomah nieyh.. Mmg lar handphone tman tak brapa nak canggih mcm krang2 sume.. Tapi tman beli gne duit sndiri tuh.. Ingat senang ker nak kumpul duit zaman skarang..? Susah2.. Alih2 mak soh beli lain aje.. Sim card pown kene beli baru gak.. Aish, alamatnye sunyi phone nieyh tak der sape nak mengacau teman..hehe

Pengajarannye kat sini, HANDPONE kene gantung kat leher selalu.. Confirm 250% tak kan tertinggal lagi..; )

NOTA KELI: Baru pagi tadi dapat sms yg mengatakan p.long ani telah kembali ke rahmatullah.. Mohon semua berbesar hati menyedekahkan AL-FATIHAH buat arwah.. Semoga arwah ditempatkan di kalangan orang2 yg soleh.. AMIN..











..SUDA BACE..?? COMMENT LAR SIKIT..^_^

2 suka bagi nasihat kat ani:

CekbOlat-bOlat said...

erkk? cekbolat takde la smpai pelupa giteww..
henpon biar koma (~,~)

hunny bunny said...

hehe..jgn koma cik bolat..
pgsan aje ta per..; )