my sweet supporters..^_~

Thursday, 12 January 2012

AKU TELAH DIJODOHKAN..

Assalamualaikum..^^

Terkezzut kan bler dpat taw ani tlah dijodohkan..??
Actually ani pown trkejut gak..
Tak ada hangin, Tak ada ribut, tertiber aje dpat taw ani telah dijodohkan.. !!
Mule2 rase cam nak nanges jer bler dpat taw bnda nieyh..
Ye lar, ani blom lagi abis dip. tak kan tetiber aje nak kene KAWEN..
Ish, seram sejuk plak bler pk bnda nieyh..
Wah, nak lari rumah lar.. !!! Boleh tak.. ??


Eh, eh..!! Buang tabiat ker ape kamu nieyh Hanie.. ??
Rileks2.. Jangan buat keputusan tergopoh-gapah.. 
Sabaq dulu.. 

Meh kiter tengok bawah nieyh..^_^


Haha... Kan dah termalu sndiri.. Menggelabah tak tentu pasal..
Cakap psal kawen dah nak lari.. Ape lar..Close minded btol..hehe


Korang..! Korang.. !Bace ayat kt gambar tuh..
Korang telah dijodohkan oleh Allah taala sewaktu korang berumur 4 bulan sejak dalam kandungan ibu lagi.. So kenapa perlu risau tntang jodoh..?? 

Sape dia? Asal mane? Keje ape? Umo berapa? Semua sdah dtentukan sjak azali lagi.. Tak perlulah tergopoh-gapah dalam soal jodoh nieyh.. Allah taala mengetahui ape yg terbaik dan tak baik utk smua hamba2Nya..

Jangan lar bler putus cinta aje dah mule rase hdup nieyh kosong.. Hidup nieyh terumbang-ambing.. Hidup nieyh dah tak ade makna apa2.. Salah tu.. !! Mane taw Allah taala mempertemukan korang dengan orang yg salah sebelum mmpertemukan krang dgn ory yg BENAR.. Orang yg benar2 akan mnjadi TEMAN HIDUP korang.. i.allah..^_^

NOTA KELI: Semoga krang dpertemukan dgan insan yg dpat mmbimbing krang ke jalan kebenaran..Amin..

..SUDA BACE..?? COMMENT LAR SIKIT..^_^

10 suka bagi nasihat kat ani:

Eirma Rohayu said...

serius hanie, sejak 4bln? abeh tu agak2 bila aku boleh jumpe bakal laki aku? hahahahahahahaha, umur dah 21 nih.

hunny bunny said...

@Eirma Rohayu
hehe..tggu lar brapa thun lagi..i.allah akan ade yg msuk mminang tuh..; )

Teenager Housemaid said...

nice sharing hunny..

siapakah dia yang telah dijodohkan untuk kita sekian lama?

this is one of the reason untuk tidak couple! yeay!

Original CikTeddy said...

indahnya bile jumpe jdoh yg dh dtetapkan nnti :)

cahaya azyla said...

tahniah!http://pabilajejarikumulaberbicara.blogspot.com/2012/01/senarai-pemenang-end-year-mega-giveaway.html

chunna said...

hua3.. saspen hampir tertipu...

dlm hati, uishh!redhanya budak ni terima jodoh yg d tentukan. baca sampai bawah ckit...lahai... lampi rupenye aku.

hunny bunny said...

@Teenager Housemaid
ur wlcome teenager..; )

ani pown tak tahu nak jawab mcm mana..?? sbab ani mmg tak tahu dan tak akan tahu smpai saat itu tiba..hehe harap teenager akan brtemu dgan insan yg btul2 mghargai dan mnyayangi teenager spenuh hati yer.. amin..; )

hunny bunny said...

@Original CikTeddy
thanx cik teddy..

i.allah.. rase indah itu akan brtambah jika kte dapat trima jodoh kte dgan sepenuh hati..; )

hunny bunny said...

@cahaya azyla

really cahaya..??

wow.. !! im so happy..
thanx a lot..; )

hunny bunny said...

@chunna
hehe.. chunna tak lampi lar.. terlambat "loading" jer..; )